Coronavirus, OMS declară stare de urgență globală: numărul morților se ridică la 213

Coronavirus, OMS declară stare de urgență globală: numărul morților se ridică la 213.   Experții încă nu sunt capabili să estimeze amploarea epidemiei, așa că „trebuie să fim pregătit la orice”. Între timp, bilanțul victimelor  se înrăutățește: 43 de decese într-o singură zi

Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemia chineză de coronavirus ca fiind o urgență internațională de sănătate publică. Acest lucru a fost anunțat de directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus , adăugând că autoritățile din China „au luat măsuri extraordinare pentru soluționarea situațiilor de urgență și a izolat virusul ”. Între timp, efectul se înrăutățește: 213 de morți în China, 43 într-o singură zi.

Citește și Coronavirus, primele două cazuri constatate în Italia: sunt turiști chinezi

Totuși, pentru autorități, nu este posibil să  imaginăm amploarea situației de urgență și, prin urmare, „trebuie să fim pregătiți să facem față”. Între timp, există două mii de noi infecții pentru un total de peste nouă mii în 18 țări diferite.

În declararea situației de urgență, Ghebreyesus a continuat să sublinieze: „Deși cazurile din afara Chinei sunt încă relativ puține, trebuie să acționăm împreună pentru a limita răspândirea.  Nu știm ce daune au prezentat acest tip de virus și ce anume ar putea provoca în țările cu sănătate publică slabă. Trebuie să-i ajutăm.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.