Coronavirus, OMS: „Contagioși până la 2 săptămâni după vindecare”

“Persoanele infectate cu coronavirus le pot infecta pe altele chiar și după ce nu se mai simt rău , deci măsurile de protecție ar trebui să continue cel puțin 2 săptămâni după dispariția simptomelor.” Acest lucru a fost subliniat la conferința de presă de la Geneva de către directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Î

n prezent, există „ mai multe cazuri și decese în restul lumii decât în ​​China ”, a adăugat el, subliniind că „am asistat la o escaladare rapidă a măsurilor de distanțare socială, precum închiderea școlilor și anularea evenimentelor sportive și a altor întâlniri. Dar nu am văzut o escaladare la fel de urgentă în testarea, izolarea și evitarea contactelor , care este elementul principal împotriva Covid-19 “.

“Măsurile de excludere socială pot contribui la reducerea transmiterii – a insistat OMS – și să permită sistemelor de sănătate să facă față situațiilor de urgență. Dar singure, acestea nu sunt suficiente pentru a stinge această pandemie . Este combinația care face diferența.  După cum spun în continuare, toate țările trebuie să adopte o abordare globală. “

Citește și Cât de mult rămâne Covid-19 pe suprafețe? De la 4 la 72 de ore, rezultatele cercetărilor științifice

“Cel mai eficient mod de a preveni infecțiile și de a salva vieți este de a rupe lanțurile de transmitere. Pentru a face acest lucru – a insistat Ghebreyesus -, este necesar să fie testați și să izolați. Nu puteți lupta cu un foc cu ochii cu ochii închiși. Și nu putem opri această pandemie dacă nu știm cine este infectat “.

“În fiecare zi – a subliniat Ghebreyesus – sunt produse mai multe teste pentru a răspunde cererii globale. OMS a trimis aproape 1,5 milioane de teste în 120 de țări . Colaborăm cu companii pentru a crește disponibilitatea testelor pentru cei mai nevoiași”. Directorul OMS a subliniat apoi că „deși se pare că persoanele în vârstă sunt cele mai afectate” de Covid-19, „ cazuri grave sau decesele au apărut chiar și în rândul tinerilor și copiilor .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.