Coronavirus, OMS avertizează: „Bătălia va fi încă lungă”

OMS: Bătălia împotriva epidemiei de coronavirus va fi de lungă și în țările din Asia Pacific.

„Trebuie să o spunem clar: suntem departe de a încheia bătălia”, a declarat Takeshi Kasai, directorul biroului regional al Organizației Mondiale a Sănătății cu sediul Manila, îndemnând țările din regiune, care în acest moment pare mai puțin expuse decât Europa și Statele Unite, „să nu ridice restricțiile chiar și acolo unde se stabilizează numărul infecțiilor”.

Adevărul este că „nu știm cât va dura efortul împotriva Covid-19. Există oameni în lume care lucrează 24 de ore pe zi,  șapte zile pe săptămână pentru a face tot posibilul pentru a combate epidemia. Dar este probabil că noul coronavirus să dispară  săptămâna viitoare sau chiar luna viitoare “, a adăugat el.

„Este o pandemie pe care lumea nu a experimentat-o ​​niciodată și care ne-a schimbat modul de viață mai mult ca niciodată.” Și, în timp ce în laboratoare sunt testate 50 de vaccinuri posibile împotriva Covid-19, iar cercetările „continuă cu viteză rapidă”, țările trebuie să pună la punct „practici comune” pentru distanțarea socială,  să identifice și să izoleze cazurile de infecții cât mai mult  posibil.

Citește și Coronavirus, datele Universității John Hopkins: peste 782 de mii de cazuri și peste 37.500 de decese în întreaga lume

 

Acestea sunt măsurile „care ne pot economisi timp pentru a ne pregăti împotriva infecții la scară largă în toată comunitatea”, a subliniat el. În același timp, a recunoscut, că blocarea unor țări întregi “nu poate continua pentru totdeauna. Va veni un moment în care guvernele vor trebui să înceapă să se gândească la ridicarea acestor măsuri, iar acest lucru va trebui să se întâmple treptat, pentru a ajunge la un echilibru între controlul bolii și nevoia de a readuce societățile la normal “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.