Coronavirus, OMS avertizează: „Feriți-vă de bancnote, sunt purtătoare Covid-19”

Un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății a spus că și schimbul de bani poate duce la infecția cu coronavirus

Bancnotele pot fi de asemenea purtătoare de infecția cu Coronavirus: avertismentul provine direct de la un purtător de cuvânt al OMS menționat printre altele și de BBC. „Știm că banii trec frecvent prin alte mâini și se pot lua orice tip de bacterie sau virus. Acesta este motivul pentru care le sugerăm oamenilor să se spele pe mâini după au atins bani și, în special, să nu pună mâinle pe față”

Citește și Coronavirus, China cere băncilor să sterilizeze bancnotele

Atât China, cât și Coreea de Sud, în prezent țările cele mai afectate de epidemia Covid-19, au decis să înceapă procedurile de dezinfectare a bancnotelor aflate în circulație, în timp ce Banca Angliei a admis pericolul, dar în același timp i-a liniștit pe cetățenii Regatului Unit explicându-le că bancnotele lor sunt „plastifiate”, adică realizate cu polimeri. Virusurile de pe acest material sunt mai puțin rezistenți decât „mânere, balustrade sau cărți de credit”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.