Coronavirus, OMS a prezis pandemia încă din septembrie 2019, dar nimeni nu i-a ascultat !

Cu două luni înainte de descoperirea focarului Sars-Cov-2 la Wuhan, OMS a avertizat comunitatea internațională. Însă raportul a rămas a rămas necitit.

În septembrie trecut, Organizația Mondială a Sănătății a comandat un grup de experți pentru un raport intitulat „O lume în pericol”, care vorbea despre o posibilă epidemie la scară globală. În cele 48 de pagini, tehnicienii OMS au scris: „Boala prosperă netulburată, epidemiile sunt în creștere și spectrul unei situații de urgență globală pentru sănătate este peste noi ”. La doar două luni mai târziu, primul caz de infecție cu Coronavirus urma să ajungă în Wuhan. „Există o amenințare foarte reală a unei pandemii în mișcare rapidă – se arată în pagina 27 din raport – un agent patogen respirator extrem de letal care ar putea ucide 50 până la 80 de milioane de oameni și ar putea elimina aproape 5% din economie mondială “.

„Multe dintre recomandările analizate au fost prost implementate sau nu au fost deloc implementate, iar deficiențele grave persistă. Acum este timpul să acționăm “, au spus oamenii de știință OMS în studiul lor, menționând că țările au fost luate prin surprindere și  nepregătite pentru acele cazuri de contagiune. Între 2011 și 2018 „Organizația Mondială a Sănătății a urmat 1.483 de evenimente epidemice în 172 de țări ”, pe lângă cele deja menționate, precum Sars, Mers și febra galbenă. Acești viruși au introdus „o nouă eră cu impact ridicat, care poate răspândi epidemii”.

Citește și Coronavirus, Putin: ”Rusia va dezvolta în curând un medicament și știu când va fi gata”

“Agenții patogeni răspândiți prin picături respiratorii, pot infecta foarte repede un număr mare de oameni și, cu infrastructura de transport de azi, se pot deplasa rapid în diferite zone geografice”, au prezis oamenii de știință.

„Marea majoritate a sistemelor naționale de asistență medicală nu ar fi capabile să gestioneze un așa aflux mare de pacienți infectați cu un agent patogen respirator  transmisibil atât ușor și cu o mortalitate ridicată”, spun specialiștii. Mai ales într-o perioadă istorică în care „guvernele, oamenii de știință și sistemele de sănătate din multe țări se confruntă cu o prăbușire a încrederii publice care amenință capacitatea lor de a funcționa eficient”.

“Banca Mondială estimează că o pandemie de gripă globală ar costa economiei 3.000 de miliarde de dolari , sau până la 4,8% din PIB. Costul ar fi de 2,2 la sută din PIB chiar și pentru o pandemie de gripă moderată  ”, au avertizat OMS . Iar directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesu , a confirmat că Sars-Cov-2 a dezlănțuit „criza de sănătate care marchează epoca noastră”, ajungând la concluzia că „crizele scot în evidență tot ce este mai bun și mai rău din umanitatei. “

Raportul complet al OMS

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.