Coronavirus, oamenii de știință : „Vaccinul testat pe cobai dă rezultate încurajatoare”

Un vaccin contra coronavirusului ar putea fi testat pe oameni în Regatul Unit, după ce „rezultatele testului pe cobai au fost considerate încurajatoare. Oamenii de știință de la Imperial College London au făcut declarat că studiile clinice s-ar putea dezvolta în câteva luni, dacă ar fi disponibilă o finanțare suficientă. „În prezent avem un prototip de vaccin testat pe animale, iar primele rezultate sunt încurajatoare”, a spus dr. Robin Shattock pentru ziarul The Independent.

Citește și Pacientul zero, Beijing: „Armata americană a adus virusul la Wuhan?”

„Sperăm să continuăm studiile clinice până în vara, pe baza obținerii unei finanțări suficiente pentru următoarea etapă”, a adăugat numărul 1 de la Departamentul de Boli Infecțioase. Activitatea de cercetare a Imperial College se dezvoltă paralel cu cea a altor structuri din alte țări.

“Este un efort global, nu suntem în competiție unul împotriva celuilalt. Luptăm împotriva virusului”, a adăugat Shattock.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.