Coronavirus, oamenii de știință din Australia au descoperit modul în care funcționează sistemul imunitar

Oamenii de știință au demonstrat că, dacă Covid-19 este cauzat de un virus nou la o persoană sănătoasă, recuperarea clinică este similară cu  gripa comună  

Cercetătorii de la Institutul Peter Doherty din Australia au observat capacitatea organismului de a combate Covid-19 și de a se vindeca. Lupta împotriva Coronavirusului se desfășoară în întreaga lume științifică și toți lucrează din greu pentru a găsi un vaccin cât mai curând posibil. De această dată, savanții Melbourne au cartografiat răspunsurile imunității în unul dintre primii pacienți diagnosticați cu Coronavirus și apoi vindecați în Australia.

Datele colectate vor permite evaluarea eficacității posibilelor vaccinuri, în funcție de capacitatea de a imita răspunsul imunitar al organismului.

  „Am examinat gama completă a răspunsului imunității al pacientului, folosind cunoștințele acumulate de-a lungul mai multor ani în studiul cu răspunsurile imunităților la pacienții internați cu gripă”, scriu cercetătorii. Dupa trei zile, am identificat aparitia unei populatii puternice de celule imune, un semnal de recuperare deja identificat in timpul infectiei gripei sezoniere. Prin urmare, am prezis că pacientul este în curs de vindecare  și așa a fost. Chiar dacă Covid-19 este cauzat de un virus nou, la o persoană sănătoasă, recuperarea clinică este similară cu cea observată în gripa comună “, concluzionează acestea. cercetători.  

Citește și Coronavirus: pentru fiecare caz confirmat, mai sunt alți 5-10 pozitivi în jur

În studiul publicat în Nature Medicine , cercetătorii de la Doherty Institute – un joint-venture între Universitatea din Melbourne și spitalul Royal Melbourne – raportează în diferitele faze cu privire la răspunsul sistemului imunitar al pacientului, o femeie din 40 de ani a revenit din Wuhan în China cu simptome precum letargie, dureri în gât, tuse uscată și febră, de la care medicii au prelevat și testat probe de sânge de patru ori diferite înainte și după vindecare.  

Acum cercetătorii speră să extindă studiul la nivel internațional pentru a înțelege de ce unele persoane mor și altele nu.  

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.