Coronavirus, o tânără de 17 ani a murit după ce a fost tratată cu clorochină

Tragedie în Brazilia, unde o tânără  de 17 ani a murit de coronavirus în ciuda unui tratament experimental pe bază de clorochină care i-a fost administrat în cele două săptămâni petrecute în terapie intensivă. Tânăra Kamylle Ribeiro a murit la spitalul Macyr do Carmo din Duque de Caixas, în apropiere de Rio de Janeiro. În prezent, testarea clorochinei este în curs de desfășurare în diferite părți ale lumii , deși încă nu s-au găsit dovezi științifice privind eficacitatea sa ca medicament  împotriva coronavirusului.

Conform celor relatate de presa locală, atât fata cât mama ei ar fi început să se simtă rău la jumătatea lunii martie, acuzând febră și tuse și apoi a fost internată pe 24 martie . În ciuda tratamentului experimental cu clorochină tânăra a murit la aproximativ douăzeci de zile după spitalizare în terapie intensivă. Este cea mai tânără victimă a coronavirusului din statul Rio de Janeiro , unde în prezent s-au raportat 30 mii de infecții și 1.956 morți. În schimb, mama fetei s-a recuperat și a fost externată din spital, dar în prezent se află în izolament la domiciliu.

Virologul Premiului Nobel din 2008: „Coronavirusul s-a născut din greșeală în cercetarea vaccinului împotriva SIDA”

Utilizat  inițial ca medicament împotriva malariei , clorochina este utilizată în prezent experimental în întreaga lume ca tratament împotriva coronavirusului, deși nu au apărut încă dovezi științifice care să demonstreze eficacitatea acestuia. Unii cercetători brazilieni au suspendat recent studiul  cu clorochină după ce a apărut o creștere a ratei mortalității la pacienții tratați cu clorochină în doze mai mari.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.