Coronavirus, o nouă alarmă în China: Hebei izolată

O nouă alarmă Covid în China :  s-a decis izolarea orașului Shijiazhuang, 11 milioane de locuitori, capitala provinciei Hebei la frontieră cu Beijing. Noile infecții înregistrate în ultimele 24 de ore sunt 63, cel mai mare număr înregistrat din luna iulie anul trecut, dintre care 51 numai în provincia Hebei, unde au fost raportate și alte 69 de cazuri pozitive fără simptome. În special, legăturile feroviare și autostrăzi cu orașul, care se află la aproximativ 300 de kilometri sud de capitală, au fost blocate. Autoritățile au impus măsuri  de severitate în orașele Shenyang și Dalian din provincia Liaoning. Noul val de infecții a determinat China să descurajeze călătoriile pentru viitoarele sărbători de Anul Nou lunar și începutul vacanțelor școlare cu o săptămână mai devreme.

Citește și Un farmacist a distrus 500 de doze de vaccin: convins că ar fi schimbat ADN-ul

Între timp, există o controversă între China și OMS.

Autoritățile de la Beijing au negat că au împiedicat sosirea unei echipe de oameni de știință de la Organizația Mondială a Sănătății pentru a investiga originile Covid-19 și au asigurat că negocierile sunt încă în curs . Întârzierile în misiunea planificată de mult timp de OMS „ nu sunt doar o chestiune de vize ”, a precizat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe de la Beijing, asigurând că discuțiile continuă pentru programarea „datei” și „organizarea” vizitei.

„Problema găsirii originii virusului este incredibil de complicată. Pentru a ne asigura că activitatea echipei internaționale de experți din China se desfășoară fără probleme, trebuie să să efectueze procedurile necesare și să încheie acorduri relevante “, a explicat purtătorul de cuvânt asigurând că, cu OMS” că nu au existat niciodată probleme de cooperare “și că Beijingul” face tot posibilul pentru a crea condiții bune pentru ca grupul internațional de experți să intre China”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.