Coronavirus, Nunavut, regiunea canadiană unde virusul nu a ajuns niciodată. Dar să vedem de ce

Cazurile de Covid-19 sunt în creștere în multe regiuni ale Canadei , dar există o regiune în care virusul nu a ajuns niciodată: Nunavut. Cel mai nordic și cel mai mare teritoriu al țării și una dintre cele mai îndepărtate și mai puțin populate zone din lume. Până în prezent nu au existat cazuri pozitive de coronavirus. După cum a raportat BBC , motivele care stau la baza cazurilor zero ar fi măsurile adoptate imediat de oficialii din Nunavut și în izolarea naturală care caracterizează teritoriul.

În luna martie , întrucât frontierele din întreaga lume au fost închise, oficialii din Nunavut au decis să nu riște. Au introdus unele dintre cele mai stricte reglementări de călătorie din Canada, interzicând intrarea aproape tuturor nerezidenților. Cu toate acestea, locuitorii care s-au întors au fost obligați  să stea două săptămâni în hoteluri dedicate – în orașele Winnipeg, Yellowknife, Ottawa sau Edmonton – pe cheltuiala guvernului. Până în prezent, puțin peste 7.000 de nunavumiți și-au petrecut timp în aceste centre de izolare.

 

În plus, măștile sunt obligatorii pe întreg teritoriul, în ciuda lipsei de cazuri.

Decizia destul de drastică de a introduce aceste măsuri a fost luată atât din cauza vulnerabilității potențiale a populației față de Covid-19, cât și a provocărilor unice din regiunea arctică”, spune dr. Michael Patterson , șeful sănătății publice din Nunavut.

 

Inuții reprezintă peste 80% din populația teritoriului. Și multe comunități inuite – în Nunavut și în alte părți – sunt potențial expuse riscului din mai multe motive. Acestea includ condiții de locuire inadecvate, nesigure și supraaglomerate, precum și probabilitatea ridicată de a contracta tuberculoză.

Citește și Chimioterapie suspendată timp de trei luni din cauza Coronavirusului, o mamă moare de cancer la 31 de ani

Cele aproximativ 36 de mii de oameni care locuiesc în zonă sunt împărțiți în 25 de comunități răspândite pe cele două milioane de kilometri pătrați ai săi. Distanțele sunt „uneori uimitoare”, recunoaște dr. Patterson. Prin urmare, izolarea naturală este probabil o parte din motivul lipsei de cazuri.

 

Cu toate acestea, a existat acum o ușoară relaxare a măsurilor comparativ cu luna martie.

Dar alerta este întotdeauna ridicată. Dr. Patterson, de exemplu, nu crede că Nunavut va fi scutit de virus pentru totdeauna. “Nu pariez că va rămâne fără Covid atât de mult timp.”

Izolarea poate ajuta, dar poate crea și obstacole. De fapt, majoritatea comunităților din Nunavut nu au posibilitatea de a efectua teste la nivel local. Când există posibilitatea, timpii pentru obținerea rezultatelor sunt lungi. În prezent se depun eforturi pentru îmbunătățirea situației de testare.

În plus, resursele medicale din zonă sunt limitate. Spitalul cu 35 de paturi din capitala Iqaluit , ar putea gestiona aproximativ 20 de pacienți Covid-19, estimează dr. Patterson. În cazul unui focar, „persoanele care au nevoie de tratament sau care urmează să fie spitalizate vor trebui transportate la alte spitale”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.