Coronavirus, numărul de infecții și decese în China nu bat la numărătoare

Povestea legată de presupusa manipulare a numărului de infecții cu coronavirus înregistrate în China de guvernul de la Beijing continuă să atragă multă atenție . Povestea a fost relansată de South China Morning Post , un ziar chinez independent cu sediul în Hong Kong și considerat de încredere și de lumea occidentală. Acesta din urmă a lansat un al doilea raport confidențial în care ar arăta că China ar fi ascuns voluntar numărul real al infecției timp de câteva săptămâni.

Concret, potrivit South China Morning Post, guvernul chinez a exclus din numărul total de cazuri infectate cele aproximativ 43 de mii de infecții asimptomatice care au avut loc în februarie, cea mai delicată perioadă a epidemiei. Așadar, dacă numărul total de cazuri  înregistrate și comunicate la sfârșitul acelei luni a fost de aproximativ 80 de mii , numărul real, considerând și cazurile asimptomatice, ar fi  cel puțin o treime mai mare.

Coronavirus, nou focar în China: un oraș la granița cu Rusia în carantină

Și alte ziare locale au încercat și dea alarma. În Wuhan, un ziar a subliniat că în oraș, în ciuda redeschiderii blocajului după  76 de zile, mai erau încă douăzeci de mii de persoane asimptomatice . Acest articol a fost eliminat ulterior de pe site-ul revistei. Și din nou Caixin , un alt ziar chinez care contestă numărul de decese din Wuhan : datele oficiale raportează că sunt 2.535 , dar realitatea este că ar fi mult mai multe. Apoi urmează ancheta de CNN în care se evidențiază modul în care executivul chinez a obligat universitățile să nu își facă publice cercetările asupra pandemiei fără o autorizare din partea puterii.

Directiva care informează despre obligația de a nu disemina studiile a fost publicată pe site-urile web ale multor universități, dar aceasta a fost îndepărtată prompt de toți când a apărut ancheta CNN.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.