Coronavirus, noul studiu realizat în China: virusul rămâne în aer cel puțin 30 de minute și acoperă o distanță de 4,5 metri

Studiu: Coronavirusul poate rămâne în aer cel puțin 30 de minute și poate acoperi o distanță de aproximativ 4,5 metri, mult mai mult decât distanțele de siguranță (cel puțin 1 metru) recomandate de autoritățile sanitare. Acest ucru a fost descoperit în baza unui nou studiu realizat de unii epidemiologi chinezi, relatează South China Morning Post . Mai mult, conform studiului, Covid-19 poate rămâne pe suprafețe zile întregi, crescând riscul de infecție pentru cei care le ating.

Permanența pe suprafețe este însă supusă unor factori variabili, precum tipul de suprafață și temperatura. Pe sticlă, metal, plastic, hârtie și țesături poate rezista până la trei zile la o temperatură de 37 de grade. Cu toate acestea, în fecale sau lichide corporale, Covid-19 poate supraviețui până la cinci zile. De asemenea, studiul confirmă cât de important este evitarea locurilor închise și a contactului strâns cu oamenii.

Studiul se bazează pe un pasager infectat cu coronavirus și care a urcat într-un autobuz cu 48 de locuri pentru a parcurge o distanță lungă și s-a așezat în penultimul rând. Potrivit imaginilor CCTV, bărbatul nu a interacționat cu alți pasageri pe durata călătoriei, care a durat 4 ore. Cu toate acestea, Covid-19 a infectat alți 7 pasageri, dintre care unii erau cu șase rânduri înainte, la o distanță care era estimată cu exactitate la 4,5 metri.

Citește și Coronavirus, toată Italia declarată zonă roșie: ce se poate și ce NU se poate face?

La o jumătate de oră după încheierea cursei, un alt grup de pasageri s-a urcat în autobuz și unul dintre ei a fost infectat, probabil din cauza particulelor inhalate de grupul de pasageri așezați anterior. Totuși, pasagerul 0 al autobuzului a luat ulterior un alt microbuz, infectând alte două persoane, unul dintre se afla la cel puțin 4 metri distanță.

Acest studiu, totuși lasă mai multe semne de întrebare și cel mai important este : cum a făcut pasagerul care a stat lângă pasagerul 0 să nu contracteze Coronavirus în ciuda distanței atât de apropiate ?

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.