Coronavirus, Noua Zeelandă l-a învins aproape în două săptămâni: iată cum

În timp ce Europa și Statele Unite se luptă să reducă curba infecțiilor din cauza pandemiei Coronavirus , există o țară care a reușit să conțină răspândirea în două luni : este Noua Zeelandă , care a adoptat una dintre cele mai eficiente strategii din lume. Până în prezent, Noua Zeelandă are 1.239 de cazuri confirmate de coronavirus , dintre care 317  au fost considerate vindecate  și o singură victimă (o femeie de 70 de ani cu boli anterioare). Acest bilanț faca ca Noaua Zeelandă să fie una dintre țările cu cea mai mică rată de letalitate din lume. În plus, doar câteva zeci de pacienți sunt în spital.

După cum a explicat jurnalista neozeelandeză Anna Fifield într-un articol publicat în Washington Post , datorită a două săptămâni de restricții stricte, numărul de noi infecții în Noua Zeelandă a scăzut  constant după  maximul de 98 de infecții pe 2 aprilie. Abordarea Noua Zeelandei, după cum subliniază Washington Post , a fost „eliminarea” virusului , mai degrabă decât „oprirea”, așa cum fac SUA și alte țări europene.

Noua Zeelandă, care are 5 milioane de locuitori , a anunțat închiderea frontierelor pe 19 martie . Primul ministru Jacinda Ardern a prezentat după două zile după un plan în patru etape , dar experți au recomandat ca în ultima fază să impună restricții mai  stricte . Acest lucru a fost făcut în ciuda faptului că infecțiile din țară erau încă în număr mic.

Coronavirus, SUA: aproximativ 2 mii de decese în ultimele 24 de ore

Premierul a urmat sfaturile experților, astfel că, pe 25 martie, când numărul cazurile persoanelor infectate a depășit 100, guvernul a declarat o urgență națională . Populația fusese avertizată cu două zile înainte pentru a se pregăti să facă față unei luni de izolare. Restricțiile au fost foarte severe pentru întreaga populație: școli închise, precum și birouri și servicii neesențiale. Oamenii puteau merge pe jos sau cu bicicleta în aer liber doar în apropierea locuinței lor și trebuie să respecte distanțele de siguranță.

Măsurile restrictive au fost însoțite de un număr mare de tampoane (Noua Zeelandă a efectuat aproape 50.000 de tampoane încă de la începutul epidemiei) și măsuri de urmărire a persoanelor care au intrat în contact strâns cu persoanele care au fost apoi infectate. Aceștia sunt invitați cu un apel telefonic inițial pentru a sta în autoizolare riguroasă, iar apoi condițiile de sănătate ale acestora au fost monitorizate prin telefon și în zilele următoare. Din numărul inițial de 173 de locuri disponibile în terapie intensivă din țară, sistemul de sănătate a reușit să se înființeze până la maximum 563, dacă numărul pacienților bolnavi grav a crescut.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.