Coronavirus, nou focar în China: un oraș la granița cu Rusia în carantină

Tensiuni la granița dintre Rusia și China după ce un oraș chinez, Suifenhe , are toate caracteristicile în a fi numit un nou focar de coronavirus. Chiar în momentul în care China a trecut de apogeul infecțiilor , în acest oraș au loc mai multe cazuri care au forțat Beijingul să- l carantineze și să construiască un spital de urgență așa cum s-a întâmplat la Wuhan . Spitalele din micul oraș  au de fapt doar 502 de paturi ocupate de cei infectați.

În doar cinci zile, au fost diagnosticați 118 pozitivități în rândul cetățenilor chinezi care s-au întors din Rusia peste granița Suifenhe. Pentru a împiedica situația să scape din mână, China a obligat locuitorii orașului să rămână acasă în timp ce China a închis granița și a împiedicat cetățenii aflați peste hotare să se întoarcă acasă.

Coronavirus, alarmă OMS: „În Africa, 5 paturi la un milion de oameni ”

O soluție care a lăsat, evident, sute de chinezi nemulțumiți care, după anularea zborurilor internaționale, au ținut să se întoarcă în țară, luând avionul spre Vladivostok și ajungând la granița Suifenhe cu autobuzul. Rusia ia deja în calcul creșterea cazurilor pozitive solicitând Chinei să redeschidă frontiera pentru a atenua situația , dar se pare că nu există semne de deschidere în acest sens.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.