Coronavirus New York: groapa comună din Hart Island

S- a înființat o groapă comună în Hart Island, New York, pentru a adăposti cadavrele victimelor coronavirusului, numărul acestora continuând să crească. Zeci de muncitori au fost angajați  pentru a săpa o  „groapă comună” care ar putea găzdui cadavrelor celor care nu au rude, sau a căror familie nu pot suporta cheltuielile pentru înmormântare.

Aici, de regulă, deținuții din închisoarea Rikers Island, o dată pe săptămână, îngroapă în medie 25 de cadavre. Numărul lor a început însă să crească din martie odată cu răspândirea noului coronavirus la New York, care a devenit epicentrul pandemiei. Acum se estimează că aproximativ douăzeci de cadavre pe zi, cinci zile pe săptămână, sunt îngropate pe insula din largul Bronxului. Odată cu răspândirea Covid-19 în New York, numărul de astfel de înmormântări în gropile comune au crescut de patru ori

Coronavirus, Noua Zeelandă l-a învins aproape în două săptămâni: iată cum

“De zeci de ani, Hart Island a fost folosită pentru a adăposti cadavrele persoanelor care nu au fost revendicate de membrii familiei. Vom continua să folosim Insula Hart în acest fel și în timpul crizei și este probabil ca persoanele care au murit pentru Covid-19 să crească și în zilele următoare “, cuvintele lui Freddi Goldstein, purtătorul de cuvânt al primarului din New York, pentru CNN. “Sunt persoane pentru care în timp de două săptămâni, nu am reușit să le găsim familiile pentru a le oferi o înmormântare cum se cuvine”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.