Coronavirus: medicul erou care a dat primul alarma s-a îmbolnăvit

Numele său este Li Wenliang și este un medic chinez, iar povestea lui a făcut înconjurul lumii  în ultimele săptămâni. El a fost, de fapt, primul care a dat alarma  cu privire la prezența unui virus care se răspândea cu mare viteză în zona Wuhan.

Medicul oftalmolog, era convins că este vorba de Sars și nu putea să știe că de fapt era vorba de coronavirus și că acestă boală în termen de o lună, se va răspândi în alte țări ale lumii. Li la sfârșitul lunii decembrie a publicat o postare cu discuție cu alți doi  colegi pentru a avertiza despre noul virus care se răspândea, dar autoritățile l-au obligat să tacă și poliția l-a acuzat  de informații false arestându-l sub suspiciunea de alarmism.

Citește și Belarus: a decapitat o fetiță de numai 8 luni, criminalul condamnat la moarte cu un glonț în cap

 

După cenzură și arest, oftalmologul a fost „reabilitat” și a putut reveni la muncă la spitalul central din Wuhan. Acum  însă, în acel spital este pacient. Li Wenliang a fost de fapt infectat și internat în secția de terapie intensivă. Diagnosticul său a stârnit scandal în toată țara, unde crește tot mai mult convincerea că din cauza indiferenței autorităților numărul victimelor a crescut.

Pe 10 ianuarie, după ce a tratat un pacient cu coronavirus, Li Wenliang a început să tușească și a doua zi a avut febră: două zile mai târziu a fost internat în spital și după aceea starea lui a început să se deterioreze atât de mult încât a necesitat transferul la unitatea de terapie intensivă. Pe 1 februarie, el a rezultat  pozitiv la coronavirus . Între timp, epidemia nu arată niciun semn de încetinire: conform datelor publicate de Comisia Chineză de Sănătate, numărul deceselor a crescut la 425, cu  64 de decese într-o singură zi și mai mult de 20 de mii de infecții.

Pe de altă parte, numărul persoanelor care s-au însănătoșit a crescut și el, ajungând la 635.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.