Coronavirus, medicii francezi i-au denunțat pe fostul ministru al sănătății și premierul Edouard Philippe

Adunați în colectivul C 19, peste 600 de medici francezi au depus o plângere joia trecută împotriva fostului ministru al Sănătății, Agnès Buzyn și împotriva premierului Edouard Philippe, acuzându-i că au „mințit statul” în gestionarea crizei de coronavirus. Cei trei medici fondatori ai colectivului au făcut apel la Curtea de Justiție a Republicii, singurul competent să judece acțiunile întreprinse de reprezentanții guvernului în exercitarea funcțiilor lor.

Medicii spun că guvernul era conștient de riscurile asociate epidemiei, dar nu a acționat suficient de rapid și a nu luat măsurile corecte, inclusiv crearea rezervelor de măști de protecție și recurgerea la teste sistematice, care ar fi putut  permite izolarea asimptomaticilor care pot contamina mai multe persoane.

Citește și Coronavirus, în Spania, cazurile cresc cu repeziciune: 24.926de infecții și 1.326 de decese

Între timp, președintele Consiliului Științific pentru Covid-19 în Franța a avertizat că „criza se va intensifica în săptămâna viitoare și vor crește cazurile grave și decesele”. Și, în presa franceză „Le Monde”, acesta reiterează sfaturile pentru prudență: „Mesajul nostru principal este că rămânerea la domiciliu, în starea actuală a resurselor, este singura cale de a inversa curba epidemiei și de a preveni sistemul de sănătate care stă să explodeze.   Nu este cea mai bună soluție, dar este cea mai puțin rea. ”

Pentru ministrul Sănătății, Olivier Véran  numărul estimat de pacienți din Franța este de 20.000, majoritatea nefiind testate.

Ieri, directorul general al sănătății, Jérôme Salomon, a anunțat că Franța are 12.612 cazuri și 450 de decese.  5226 de persoane spitalizate, dintre care 1297 sunt în terapie intensivă. 35% dintre persoanele din spital au peste 65 de ani. Mai sunt 1.587 de pacienți considerați vindecați.  87% dintre decese sunt cu vârsta peste 70 de ani. “În Franța ne confruntăm cu o epidemie care se extinde treptat și se înrăutățește rapid cu o viteză virală intensă.  Vârful epidemiei, a concluzionat el, este de așteptat în 5-8 zile.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.