Coronavirus, măști vândute până la 1000 de euro fiecare cu reclame înșelătoare

În timp ce numărul de persoane infectate cu Coronavirus în Italia este în creștere , mulți profită de frica care se răspândește pentru a face afaceri cu matrialele pentru a se proteja de virus, dar și cu cei mai normali detergenți precum Amuchina,  care pe internet a ajuns să coste 200 euro.

Măștile sunt cele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, care au clasa de protecție FFP2 sau FFP3, ceea ce înseamnă că au o eficiență de filtrare a microparticulelor de 92% și 98%. În mod normal, prețul acestor măști este de câțiva euro, dar pe internet a crescut exponențial. De fapt, multe farmacii și supermarketuri au rămas fără stocuri și din acest motiv piața s-a mutat online, unde prețurile sunt umflate.

Făcând o simplă căutare pe site-urile de comerț electronic, este ușor de observat că în mijlocul multor vânzători sinceri, care au menținut stabil prețul, mulți au ajuns să citeze o mască chiar și 220 de euro, 300 de euro. Mai mult cineva a scos la licitație o mască care a juns până la mai mult de 1000 de euro. Înainte de răspândirea virusului în Italia, aceleași măști identice au fost vândute de aceiași vânzători pentru maxim 5 sau 7 euro. O adevărată afacere care se judecă după cantitățile achiziționate în ultima zi (chiar și 550 sau 700 de tranzacții în doar 24 de ore pentru fiecare vânzător) produce sute de mii de euro.

Citește și Coronavirus a închis școlile din Italia în regiunile Lombardia, Veneto și Piemonte. Peste 130 de infecții, 50 de mii de persoane în carantină

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății a solicitat să se evite cumpărarea sălbatică. Stocurile globale sunt practic epuizate și solicită oprirea cumpărăturilor necorespunzătoare de către persoanele care nu au o nevoie reală, deoarece servesc în principal medici și paramedici, precum și cei din zonele de focar.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.