Coronavirus, mass-media: “Prea multe urne în China, îndoieli cu privire la numărul de decese în Wuhan”

Câte decese de coronavirus există în China? Conform datelor oficiale furnizate de Beijing 3.174, dar pe zi ce trece   îndoiala crește că pot exista multe altele. Potrivit lui Bloomberg, de fapt, multele urne cu  cenușa victimelor coronavirusului din Wuhan, focarul chinez al pandemiei ridică noi întrebări cu privire la adevăratul bilanț a morților și transparența guvernului chinez. Bloomberg povestește despre opt case funerare în care au fost livrate urne familiilor victimelor Wuhan. În fotografiile vehiculate pe rețelele de socializare chineze, există mii de urne. Conform datelor guvernului chinez, 2.535 au murit în Wuhan. Dar mulți din China sunt sceptici în ceea ce privește acuratețea numărului oficial , în principal din cauza sistemului de sănătate precar  din Wuhan șui atunci încercările autorităților de a le acoperi.

Citește și Coronavirus, situație dramatică în Italia: numărul deceselor a ajuns la 969 !

Miercuri și joia trecută – potrivit Bloomberg care citează presa Caixin- aproximativ 2.500 de urne au părăsit cele opt case funerare ale orașului. Caixin publică, de asemenea, o imagine care arată 3.500 de urne stivuite pe jos  . Nu este clar cât de multe dintre ele erau pline. Mai multe familii au spus că au fost nevoite să aștepte  ore pentru a lua cenușa, fără ca nimeni să furnizeze numere despre câte urne ar fi putut fi. În al patrulea trimestru al anului 2019, în Wuhan erau  56 007 cadavre cremate , conform datelor agenției de afaceri civile a orașului. Sunt cu 1.583 mai mulți decât în ​​al patrulea trimestru din 2018 și cu 2.231 mai mulți decât în ​​aceeași perioadă din 2017.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.