Coronavirus: mâncarea de șerpi și supa de lilieci printre primele cauze ale transmiterii virusului killer

Răspândirea virusului mortal Coronavirus poate depinde de consumul de carne de șarpe și de supă de lilieci . Oricât de înfiorător ni s-ar părea, acestea sunt preparate considerate delicioase în China, care ar putea fi însă principala cauză a epidemiei . Coronavirus, sau 2019-nCoV, este transmis prin aer și infectează în principal tractul respirator și gastrointestinal al mamiferelor și păsărilor provocând o boală numită MERS, un sindrom respirator coronavirus din Orientul Mijlociu .

Boala a fost raportată pentru prima dată , la sfârșitul anului trecut , în Wuhan , un oras important din centrul Chinei, și de atunci se răspândește rapid , chiar și în afara țării, în Japonia, Coreea și Statele Unite ale Americii. Până în prezent, se estimează că 600 de persoane au fost infectate , dar numărul de persoane poate fi mai mare: 25 au murit din păcate.

Deoarece nu există un tratament eficient pentru virus, cercetătorii lucrează pentru a înțelege ce anume a declanșat epidemia, astfel încât să încerce să prevină și să trateze infecția .

MERS, precum și SARS – sindromul respirator acut sever care a ucis aproape 800 de oameni în urmă cu 17 ani – este clasificat ca boală virală zoonotică: primii pacienți au fost infectați direct de la animale . Odată ce s-a produs infecția de la animal la om, boala poate fi transmisă de la om la om . În cazul acestui focar, majoritatea pacienților spitalizați au lucrat inițial sau frecventau piețele umede, unde se vând fructe de mare și unde sunt sacrificate mai multe animale, inclusiv animale sălbatice. Având în vedere că animalele acvatice nu sunt infectate de virus, mai degrabă infecția s-a produs prin consumarea a altor animale vândute pe ”piețele umede ”.

Citește și  Dezgustător! Un bărbat a scos din el o tenie de 9 de metri

 

Deoarece piața Wuhan a fost închisă și dezinfectată, va fi dificil să urmărească animalul responsabil pentru declanșarea infecției, dar prin analizarea codului genetic 2019-nCoV, a apărut o similaritate cu virusul SAR care, așa cum au demonstrat studiile anterioare, proveneau de la liliac. Acest lucru sugerează că consumul de liliecii pot fi la originea infecției la om.

Supa de lilieci este considerată o delicatesă reală în China. Animalul este mâncat întreg, fără să îndepărteze nici măcar dinții și gâtul: pe lângă faptul că are un aspect dezgustător pentru noi, acest fel de mâncare ar fi putut provoca epidemia.

În plus, pentru că șerpii vânează liliecii, un risc de de infectie poate rezulta și din consumul de carne de șarpe,  în special de cobra, care sunt  vândute în aceeași piață din Wuhan. Potrivit unui studiu publicat recent în Journal of Mrdical Virology , virusul este capabil să mute în interiorul șerpilor, crescând posibilitatea de răspândire a virusului..

Modul în care virusul se adaptează atât gazdelor cu sânge rece, cât și cu sânge cald rămâne un mister și sunt necesare analize suplimentare asupra ADN-ului animalelor sălbatice și al celor vândute pe piață pentru a confirma originea virusului . Descoperirile ar putea ajuta la dezvoltarea protocoalelor de prevenire și tratament.

Această epidemie ar trebui să reflecte nevoia de a limita sau chiar elimina consumul de animale sălbatice pentru a preveni infecțiile de acest tip.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.