Coronavirus, mai multe pisici au fost testate pozitiv

Unele pisici au fost infectate cu coronavirus din Wuhan: acest lucru este scris într-un raport al cercetătorilor de la Universitatea Agricolă Huazhong și Institutul de Virologie Wuhan, despre care raportează și Global Times. Conform studiului, 15 dintre probele de sânge prelevate de la 102 pisici din orașul epicentrului pandemiei,  au fost testate pozitive pentru coronavirus.

S-a constatat că trei dintre eșantioanele prelevate de la pisici ai căror proprietari au fost pozitivi la Covid-19 au arătat un nivel ridicat de anticorpi neutralizanți, ceea ce indică faptul că pisicile au fost infectate prin contact strâns cu proprietarii.

Coronavirus, prima pisică pozitivă în Belgia

Cercetările la care face referire Global Times ajung la câteva ore după publicarea unui alt studiu pe portalul BioRxiv. Oamenii de știință de la Harbin Veterinary Institute, care face parte din Academia de Științe Agricole, au publicat un studiu în care conform concluziilor pisicile sunt mai expuse la infecție decât câinii, porcii, puii și rațele.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.