Coronavirus, Macron: „Suntem în război, epidemia este o realitate”

“Epidemia de coronavirus a devenit o realitate imediată și actuală. Suntem în război, un război pentru sănătate cu siguranță: nu luptăm împotriva unei armate sau împotriva unei alte țări. Dar inamicul este aici, invizibil, evaziv, care avansează. Și acest lucru necesită mobilizarea noastră generală “. Acestea au fost cuvintele , în intervenția sa la televiziunile live în fața compatrioților săi, a  președintelui francez Emmanuel Macron, amintind – în ceea ce privește măsurile restrictive deja în vigoare, că „Franța nu a trebuit niciodată să ia astfel de decizii, cu siguranță excepționale, temporare, în timp de pace . “

„Aceste măsuri au fost luate cu un singur obiectiv, pentru a e proteja de răspândirea virusului”. “După ce am consultat experții și oamenii de pe teren, am decis să consolidez în continuare măsurile de reducere a călătoriilor și a contactelor între noi la minimul minim”, a adăugat el.

Citește și Un bărbat în vârstă de cel puțin 100 de ani s-a căsătorit cu o tânără de 20 de ani

De mâine, de la ora 12 deplasările noastre vor fi reduse foarte mult”, a anunțat el explicând că nu vor mai fi permise întâlniri în aer liber, reuniuni de familie sau între prieteni. „Pe întreg teritoriul francez vor fi posibile doar deplasările necesare”, a adăugat Macron care a observat că în ultimele zile oamenii a văzut „adunări în parcuri, piețe , restaurante care nu respectau prevederile de închidere. Ca și cum viața s-ar fi schimbat “.

Măsurile vor fi în vigoare mâine la prânz și vor dura 45 de zile, „este esențial să se respecte distanța de siguranță a unui metru”, iar „companiile vor trebui să faciliteze munca la distanță”. De asemenea, Macron a avertizat despre pedepsele pentru cei care încalcă regulile.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.