Coronavirus, Macron: „Epidemia încetinește, dar blocajul în Franța se prelungește până la 11 mai”

“Epidemia începe să încetinească. Rezultatele sunt . Internările în terapiile intensive scad. Speranța renaște,” a declarat președintele francez Emmanuel Macron a spus acest lucru într-un mesaj către națiune. În Franța, cu toate acestea, a anunțat, măsurile de restricție împotriva coronavirusului vor fi „mai rigide” și vor continua până luni 11 mai. Ulterior, Macron a recunoscut că există „lacune” în sistem: „Nu am fost suficient de pregătiți”.

Liderul francez a spus că este conștient de amploarea „efortului” cerut cetățenilor săi, dar este „singura cale” de a combate virusul. “Vom câștiga, dar mai avem câteva luni de trăit împreună cu Covid-19”, a continuat el.

O infirmieră în vârstă de 21 de ani a murit după ce a contractat coronavirusul: aștepta un transplant

“Următorul 11 ​​mai va fi începutul unei noi etape”, o etapă “progresivă”, având în vedere că “obiectivul principal rămâne sănătatea tuturor francezilor. 11 mai – a adăugat Macron – vom redeschide treptat grădinițele, școlile și universitățile “. Până la „jumătatea lunii iulie”, pe de altă parte, ușile cinematografelor, teatrelor, restaurantelor, barurilor, hotelurilor, muzeelor, sălilor de concerte trebuie să rămână închise.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.