Coronavirus, laboratorul Wuhan se apără: „Nu a ieșit de aici”

”Virusul a ieșit din laboratorul nostru? Imposibil.” Yuan Zhiming, directorul unității de cercetare de la Institutul de Virologie din Wuhan, rupe tăcerea pentru a a nega teoriile care plasează instalația în centrul pandemiei coronavirusului. Omul de știință, după cum se precizează în Washington Post, a luat poziție cu prima declarație publică după mai bine de 3 luni și a făcut acest lucru prin intermediul CGTN, postul internațional al televiziunii chineze.

Yuan Zhiming respinge „teoriile conspirației” și definește ipoteza care se referă la „scăparea” coronavirusului din laborator drept „imposibilă”.

„Atenție la acel laborator”, au atenționat experții americani din Wuhan în 2018

“În calitate de savanți care efectuează studii despre virus, știm exact ce cercetări se fac în institut și știm cum se ocupă institutul de viruși și eșantioane. Așa cum am spus deja, în niciun caz virusul nu ar fi pornit de la noi. Avem reguli extrem de stricte și avem un cod de conduită pentru cercetare, avem credință în toate acestea. ”

Laboratorul se încadrează în categoria structurilor la nivelul P4, cel mai ridicat pe arena internațională în ceea ce privește biosecuritatea. Washington Post, în ultimele zile, s-a referit la preocupările exprimate în 2018 de o delegație a SUA care a vizitat laboratorul, subliniind măsurile de siguranță considerate necorespunzătoare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.