Coronavirus, Boris Johnson: „Blocajul nu se va încheia săptămâna aceasta”

“Pur și simplu nu este momentul de a pune capăt blocării din această săptămână.” A declarat premierul britanic Boris Johnson într-un discurs adresat națiunii, subliniind că „se fac primii pași atenți pentru schimbarea restricțiilor ”. Apoi, premierul a anunțat că, „datorită sacrificiilor dvs., suntem acum în situația de  trece la nivelul 3” în alertă de la nivelul 4 pentru urgența coronavirusului. Prin urmare, Johnson a subliniat că „toată lumea va avea un rol în a menține factorul R (indicele de contagiune) scăzut, fiind atenți și respectând regulile”.

Premierul a mai anunțat că școlile primare și magazinele ar putea redeschide începând cu 1 iunie, cafenele și restaurante începând cu iulie, în timp ce unele activități în aer liber vor fi permise  de miercuri. Urmarea acestui plan va depinde de „mare dacă”. “Trebuie să reiterez – a spus el – că toate acestea vor fi condiționate, va depinde de o serie de mari ” dacă” . Va depinde de noi toți, de întreaga țară, să urmăm sfaturile, să observăm distanțarea socială și să menținem scăzut indicele R “.

Dacă Boris Johnson relaxează prea mult restricțiile de blocaj, Marea Britanie riscă 100.000 de morți

În plus, toți cei care sosesc în Marea Britanie vor fi puși în carantină .  „Pentru a preveni noile infecții din străinătate”, a spus el, „  va fi impusă carantina persoanelor care intră cu avionul în țară”  Dar pentru călătorii francezi în Marea Britanie și călătorii britanici în Franța nu va exista o astfel de obligație.  Johnson și președintele francez Emmanuel Macron au anunțat într-o declarație  că “orice măsură luată de ambele părți va fi sub ” formă coordonată și reciprocă “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.