Coronavirus Italia, strigătul de ajutor al unui copil de 12 ani către carabinieri: „Ne este foame, tatăl meu nu mai lucrază”

Nu este pentru prima dată când carabinierii din diverse zone ale Italiei  primesc apeluri de ajutor. Nu este vorba despre un furt sau în cel mai rău caz o crimă. Este vorba despre persone cărora le este foame.

Duminică o femeiei de oerigine italiană în vțrstă de 84 de ani a apelat la ajutorul carabinierilor din Roma deoarece nu avea pe nimeni care să-i poată aducă de mâncare. Un alt bărbat în vârstă de 50 de ani care fusese internat pentru Covid-19 nu putea să iasă din casă și în consecință nu avea cu ce să-și hrănească copilul, așa că ulta lui șansă au fost carabineirii. Și lista ar putea să continue…

În mai multe zone din Italia a început criza foamei: supermarketuri sub escortă

„ Ne este foame , tatăl meu nu mai lucrează și frigiderul este gol, vă rog să ne ajutați.” Acesta este  apelul telefonic al unei fetițe de 12 ani către carabienirii  Vergato , în provincia Bologna. După ce a au liniștit-o, operatorul care a răspuns a trimis o patrulă la ea acasă. Militarii au constatat că cuvintele fetei descriau o situație reală și au ajutat familia, de origine străină, formată din părinți și doi copii, relatează presa italiană

Tatăl ei, singura sursă de venit, a pierdut slujba pe care o avea din cauza urgenței coronavirusului, iar familia a rămas cu… nimic de mâncat.  Carabinierii s-au dus la un supermarket  și au cumpărat cele necesare familiei : lapte, paste, ouă, făină, carne, biscuiți, fructe și legume.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.