Coronavirus Italia: din 20 februarie, peste 20.000 de câini au fost abandonați

Acum chiar și coronavirusul devine un motiv pentru abandonarea câinilor și a altor animale, în cele o sută de canise monitorizate de asociațiile italiene pentru protecția animalelor, din 20 februarie până duminică 8 martie, aproape două mii de câini au intrat în adăposturi comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cu o medie de peste o sută de câini pe zi și în aproape toate cazurile ce care au adus câinii în canisă au afirmat că nu mai pot avea grijă de ei din cauza coronavirusului sau, în orice caz, din motive de boală, nu a câinilor, ci a proprietarilor.

Citește și Nebunia pune stăpânire pe China: câini și pisici aruncate de pe clădiri de teama coronavirusului

Cifra generală a abandonului în aceste prime zile a crescut cu aproximativ 30% față de aceeași perioadă a anului trecut. Trecând de la 7.000 la aproximativ 9.000 de noi abandonuri în douăzeci de zile.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.