Coronavirus, intelligence anglo-saxonă: China a ascuns dovezile

În prima fază a răspândirii coronavirusului , China a „ascuns sau distrus în mod intenționat dovezile epidemiei”. Acest lucru susține un raport al alianței de intelligence Five Eyes (între Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă) potrivit căruia acest comportament a fost „un atac la transparența internațională care a costat zeci de mii de vieți” și care a pus în pericol alte țări.

Documentul, scrie Daily Telegraph, enumeră obstacolele pe care Beijing le-ar fi pus înainte de a inversa complet traseul din 20 ianuarie. Ar fi ascuns sau distrus dovezi ,  ar fi refuzat inițial transmisibilitatea de la om la om , ar fi tăcut sau chiar i-a făcut pe doctori să tacă sau chiar să dispară. Au negat mostre de virus oamenilor de știință străini care l-au solicitat și, în final, au blocat accesul organizațiilor internaționale în provincia Wuhan, epicentrul infecției.

Coronavirus, record de infecții în Rusia: aproape 10 mii într-o singură zi

Potrivit raportului de informații, în plus, „cifrele cheie ale laboratorului de virologie Wuhan în trecut au lucrat sau au internat în laboratoarele guvernului australian, unde au efectuat cercetări asupra virusurilor derivate din lilieci, căutând sinteza pentru a obține coronavirusuri incurabile “.

Cu toate acestea, comentează British Independent, raportul nu aduce nicio dovadă a ceea ce președintele american Donald Trump a spus,  că a ordonat o anchetă dacă Covid-19 s-a născut într-un laborator. O investigație care a fost asociată și cu informațiile australiene, în timp ce 007 SUA  a exclus ă virusul a fost creat de om sau modificat genetic. Mai mult, materialul conținut în raportul intelligence Five Eyes este, potrivit Independent, material deja cunoscut.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.