Coronavirus în SUA, apelul primarului: „Nu vă împușcați între voi, riscați să blocați spitale”

Urgența de coronavirus afectează și Statele Unite , unde în câteva zile a trecut de la negarea riscurilor virusului la psihoză. Nu au lipsit nici atentatele la supermarketuri, iar cozi ungi au fost înregistrate și în magazinele de arme. Efectele tuturor acestea sunt reflectate în lupta împotriva răspândirii Covid-19. În Baltimore , unde a fost declarată o stare de urgență , primarul a fost nevoit să facă un apel curios cetățenilor.

Citește și  Coronavirus, cum a reușit orașul Nanjing din China să elimine infecțiile?

Tocmai în același timp în care primul cetățean, Bernard C. Jack Young , se pregătea să semneze ordinul de a rezolva situația de urgență, era în curs  o dispută între vecini, care a culminat cu focuri de arme în stradă rezultând țpate răniți. Potrivit ediția locală a CBS , primarul a lansat un apel sincer tuturor cetățenilor în timpul unei conferințe de presă: „Vă rugăm să evitați situații inutile și nocive, cum ar fi împușcăturile . Avem răniți, iar această situație cu siguranță ar fi fi evitată mai ales în acest  moment, fiecare spital și fiecare cameră de urgență trebuie să fie implicate exclusiv în lupta împotriva coronavirusului “.

Baltimore, conform datelor oficiale ale agențiilor este unul dintre cele mai violente orașe  din Statele Unite, violențe care durează de ani buni: doar în 2019, au fost mai mult de 300 de crime  în toată zona municipală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.