Coronavirus, în Spania medicii vor trebui să aleagă pe cine să trateze

Pandemia nu salvează pe nimeni, iar în Spania criza este alimentată și de resurse limitate : din acest motiv, a fost selectat un criteriu potrivit căruia persoanele cu cele mai mari șanse de supraviețuire trebuie să aibă prioritatea de a fi internate într-o unitate de terapie intensivă. Într-un document scris de grupul de lucru pentru bioetică al Societății Spaniole de Unități Intensive, Critice și Coronare (Semicvuc), se citește: „Internarea unei persoane poate însemna refuzul alteia care ar putea beneficia de mai mult, de aceea este necesar evitați criteriul de acces bazat pe sosiri ”. Deci Spania reacționează la Coronavirus.

Citește și Coronavirus, un medic din Bergamo: «Trebuie să alegem pe cine să tratăm și pe cine nu, ca în război»

Conținutul acestui document a fost convenit cu Societatea Spaniolă de Medicină Internă (Semi) și raportat de ziarul El Mundo. Potrivit  interniștilor, într-o astfel de situație, cu resurse limitate, este necesar „să se pună de acord asupra unei serii de criterii tehnice și etice comune. La pacienții bolnavi critici, cu alte condiții critice decât Covid-19, ar trebui să se acorde prioritate celor care au mai multe șanse de supraviețuire.  În consecință, nu va fi posibilă internarea persoanelor care suferă de mai multe insuficiențe și risc mare de deces . Evaluati cu atentie internarea pacientilor cu o speranta de viata mai mică de doi ani”.

După cum a raportat El Mundo, documentul de recomandări clarifică faptul că vârsta pacientului „nu trebuie în niciun caz  să fie singurul element care trebuie luat în considerare în strategiile de internare. În cazul persoanelor în vârstă, un alt factor care trebuie luat  în considerare este „supraviețuirea fără handicap”. Adică nu numai că supraviețuiește, dar în ce condiții.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.