Coronavirus în Islanda, teste gratuite pentru toți locuitorii: jumătate sunt asimptomatici

Islanda a decis să permită întregii populații să se supună testului Covid-19  pentru încetinirea infecțiilor cu coronavirus .

Țara are doar 364.000 de locuitori și a oferit posibilitatea accesării gratuite a tampoanelor și în mod voluntar. Datorită testelor efectuate, unele aspecte ale răspândirii virusului și manifestarea simptomelor au devenit clare și s-a descoperit că jumătate dintre persoanele  pozitive  sunt asimptomatice.

Coronavirus, iubita lui Boris Johnson în pat cu simptome și febră

În total, aproape 20 de mii de persoane au fost deja testate , ceea ce corespunde aproximativ 5% din populație. Screeningul masiv a relevat că sunt 1.220 de cazuri , 236 vindecate și 2 decese. Aproape 8 mii de persoane aflate în carantină. Jumătate dintre persoanele care au fost pozitive pentru infecție erau deja izolate la momentul în care au fost diagnosticate cu boala, reducând astfel posibile infecții.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.