Coronavirus, în India 40.000 de persoane sunt în carantină din cauza unui predicator

Autoritățile indiene din statul Punjab din nordul Indiei au fost nevoiți să pună în carantină 40.000 de rezidenți în 20 de sate. O mega-măsură de izolare – potrivit BBC – datorată unei singure persoane. Super-răspânditorul – cum se numește cineva care infectează mai multe alte persoane – era un bărbat în vârstă de 70 de ani. Abia după moartea sa, s-a stabilit că era pozitiv la Covid-19

Bărbatul, un predicator pe nume Baldev Singh, a ignorat sfatul de a sta în izolament după ce călătorise  în Italia și Germania. În schimb, a participat la festivalul religios al sikhului din Hola Mohalla, în care au fost prezenți 10.000 de adepți pe zi timp de șase zile.

Citește și Coronavirus, de la riscul de sterilitate până la gargara cu clor: topul celor 10 informații false

În acest moment au fost depistate 550 de persoane care au intrat în contact direct cu el, iar numărul este în creștere. „A trebuit să închidem 15 sate din ”, a spus un oficial, plus alte cinci sate mai situate la câțiva kilometri mai departe.

Până în prezent au fost confirmate 640 de cazuri de infecții în India, dar autoritățile  consideră că numărul poate fi mult mai mare deoarece  până în prezent s-au efectuat un număr destul de redus de teste. Se teme că, dacă virusul se va răspândi în cea doua populată țară din lume, cu 1,3 miliarde de locuitori, ar putea rezulta o catastrofă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.