Al doilea val de coronavirus în Germania: peste 2 mii de infecții în ultimele 24 de ore și peste 100 de școli se vor reînchide

Potrivit rapoartelor Institutului Robert Koch, în  Germania în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste două mii de noi cazuri de Covid, pentru a fi mai exact 2.034.  De la începutul urgenței de sănătate, s-au înregistrat  un număr total de 232.082 de infecții și 9.267 de decese în Germania.

Covid, explozie de cazuri în Spania. Catalonia închide bordelurile

Conform raportului Institutului Robert Koch, numărul crescut de infecții sunt legate de mici focare care au izbucnit în urma întâlnirilor și aglomerărilor  și o creștere considerabilă a testelor. În plus, au fost descoperite mai multe cazuri în rândul tinerilor care se întorc din vacanțele din străinătate.

Anul școlar din Germania a reînceput în urmă cu trei săptămâni, deși doar 9 din 16 Lander au decis să-i întoarcă pe elevi la clase. În această perioadă scurtă, peste 100 de instituții au fost deja închise complet sau parțial.  Toți elevii și personalul școlilor germane sunt obligați în mod normal, să mențină o distanță de siguranță de un metru și jumătate și să poarte măști în școli, dar nu în timpul lecțiilor (în Renania de Nord Westfalia este obligatoriu și în timpul lecțiilor).

„Știu că este obositor pentru toată lumea, dar momentan nu există nicio alternativă pentru a nu purta masca ”, a declarat ministrul Educației, Anja Karliczek.

În general, autoritățile germane, în ciuda închiderilor, nu manifestă în prezent nicio îngrijorare deosebită. Potrivit primului raport al Administrației școlare din Berlin, cazurile de pozitivitate coronavirus înregistrate până acum în școlile din capitala Germaniei „nu reprezintă o amenințare pentru deplina lor funcționare ”.

Joi, Merkel va face cont de epidemie, inclusiv de rapoarte despre noi cazuri – peste 2.000 într-o singură zi – care provoacă teama celui de-al doilea val.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.