Coronavirus în Franța: peste 16 mii în ultimele 24 de ore. Premierul Castex: „Nu exclud blocarea”

Premierul Castex: „Nu exclud blocarea”.  În mijlocul controversei privind noua presiune asupra regulilor de sănătate, noile cifre record de infecții cad asupra Franței : 16.096 numai în ultimele 24 de ore, un nivel care nu a fost atins niciodată . După primul val de coronavirus, internările în terapia intensivă depășesc pentru prima dată 1.000, 1.048 de pacienți (cu 46 mai mulți decât miercuri). Joi au existat 52 de decese cauzate de coronavirus, un număr care aduce totalul la 31.511.

Citește și : În Franța, au fost introduse noi restricții

„Nu exclud un nou blocaj”. Premierul francez Jean Castex a declarat faptul că nu exclude posibilitatea unui nou blocaj, în cazul în care situația din țară se va înrăutăți. „Nu te joci cu o epidemie”, a spus el pentru France 2, invocând „responsabilitatea colectivă”. Apărând noile măsuri restrictive adoptate în marile orașe precum Paris și Marsilia, el a subliniat: “Dacă nu acționăm, ne-am putea afla într-o situație apropiată de cea a primăverii. Și acest lucru ar putea însemna o reîngrădire, dacă situația s-ar agrava și mai mult“.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.