Coronavirus în Franța, acuzații grele împotriva lui Macron: „Știa că va veni un tsunami, dar a subestimat ”

Agnès Buzyn, fostul ministru al sănătății, îl atacă pe președinte Macron: “În ianuarie i-am spus despre viitoarea catastrofă a sănătății. Dar el a dorit și alegerile. Acum vor fi mii de morți” „Epidemia este o realitate, toată lumea acasă, suntem în război”. Emmanuel Macron a așteptat luni 16 martie 2020 să dezvăluie amploarea situațiilor de urgență sanitară  cauzată de înaintarea coronavirusului în Franța .

Cu o zi înainte, alegerile municipale pariziene; a doua zi „ război ”. Și granițele s-au închis. Un mod de a acționa care a stârnit o mare nedumerire, pentru că sunt mulți care cred că Macron a pierdut timp prețios (considerând și „avantajul” de a putea vedea cum a evoluat epidemia din Italia zilele trecute). Printre vocile critice, una dintre toate, cea a lui Agnès Buzyn, fost ministru francez al Sănătății:

Citește și Un medicament eficient împotriva coronavirusului a fost dezvoltat de Fujifilm în Japonia

“Am văzut imediat ce se întâmplă în China – a spus Buzyn -. La 20 decembrie, un blog de limbă engleză a detaliat o pneumonie ciudată. L-am informat pe directorul general al Ministerului Sănătății. La 11 ianuarie am trimis un mesaj președintelui Macron pentru a explica situația. La 30 ianuarie l-am avertizat și pe premierul Edouard Philippe: alegerile nu vor putea avea loc ”.

Cu toate acestea, alegerile au fost organizate. ”Vor fi mii de morți. Tsunami-ul este în fața ochilor francezilor”, a declarat Agnès Buzyn potrivit presei Le Monde.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.