Coronavirus: în Elveția nu mai sunt locuri în terapiile intensive

În Elveția nu mai sunt paturi disponibile în unitățile de terapie intensivă și, în ciuda eforturilor medicilor din toată țara, situația este tensionată. Societatea elvețiană de medicină intensivă (SSMI) a dat alarma. „Cele 876 de paturi certificate și recunoscute de SSMI, disponibile în mod normal în Elveția în prezent sunt practic toate ocupate”, indică asociația într-un comunicat de presă, referindu-se la datele colectate de sistemul de informații și intervenție al Serviciului coordonat de sănătate ( Ssc), o structură care depinde de Statul Major al Armatei.

Citește și Covid, propunere șoc în Elveția: „Fără internare în terapiile intensive pentru cei care neagă prezența virusului ”

Pe lângă crearea de noi posturi, supraîncărcarea ar putea fi evitată datorită amânării operațiunilor non-urgente, se arată în notă. Pentru a face față situațiilor critice locale, s-a făcut o utilizare extinsă a transferului pacienților în alte cantoane și, de asemenea, în afara regiunii . Aceste măsuri sunt „dificile” pentru pacienți și familiile acestora, recunoaște SSMI, raportând că „unitățile de terapie intensivă se află la limita capacității lor normale de pat, dar fac tot posibilul pentru a face față unui aflux de pacienți. în stare critică, mai mare decât primul val de Covid-19 și să trateze în continuare toți pacienții grav bolnavi”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.