Coronavirus, în Columbia cei care încalcă carantina sunt pedepsiți în public

Autoritățile orașului Tuchin, Columbia, a decis să pedepsească în public cetățenii care sunt prinși încălcând reglementările de carantină prevăzute pentru a conține coronavirusul . O metodă care la prima vedere poate părea barbară, dar își are rădăcinile în cultura populară autohtonă a orașului columbian, situată în partea de nord a departamentului din Cordoba. Cei care sunt prinși încălcând  carantina sunt blocați la pământ cu un picior introdus într-un lung pilon din lemn și lăsați la soare timp de douăzeci de minute. Dacă nu sunt la o primă abatere, minutele de stat sub soare sunt mai multe

Ucisă și tăiată în bucăți de gelozie, fostul iubit condamnat la închisoare pe viață

Deși decisiv neobișnuit, măsura a fost apărată de primarul Tuchin Alexis Salgado , care a spus că pedeapsa a fost decisă de garda autohtonă, inspirându-se din pedepsele antice ale populațiilor locale: „Este important să spunem că această măsură face parte din sancțiunile prevăzute în legea de autoguvernare a poporului Zenú. Este o sancțiune preexistentă care face parte din regimul disciplinar și de sancționare pentru membrii rezervației ” .

Brazilia, Jair Bolsonaro anchetat

Marea majoritate a locuitorilor din Tuchin aparține de fapt grupului etnic Zenù, iar aplicarea acestui tip de sancțiune permite populației să își păstreze identitatea culturală .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.