Coronavirus: în China lipsesc măștile, oamenii merg pe străzi cu pungi de plastic și sticle pe cap

Adulții și copiii care cutreieră străzile și magazinele, în încercarea de a evita infecția cu Coronavirus , folosind sticle și bidoane de plastic înfășurate pe cap , alții cu pungi care le acoperă întregul corp și altele chiar și cu sticle de plastic pe cap, folosite ca și costume de scafandru. Este efectul fricii de infecție care terorizează toată China în aceste zile . În multe domenii  nu mai există măști chirurgicale și nici măcar cele generice care au devenit foarte rare. De fapt, de ceva timp, chinezii au luat cu asalt magazinele  pentru a cumpăra cât mai multe măști iar cei care nu au mai apucat  se protejează cum pot.

Nu este o coincidență că guvernul central din Beijing a anunțat în ultimele ore o intensificare a producției de măști pentru a acoperi cererea întregii populații. De fapt, în ultimele zile au apărut mai multe videoclipuri online, în care oamenii sunt văzuți intrând forțat în mai multe fabrici pentru a lua măști. Dar, după cum subliniază mulți experți, utilizarea măștilor nu este atât de importantă pe cât de mulți cred. Însuși guvernul chinez a reamintit că   în alte regiuni ale țării, nu este deloc necesar. Măștile chirurgicale sunt importante numai pentru cei cu simptome respiratorii sau pentru cei care trăiesc în zone cu risc.

Citește și O dramă în dramă: tatăl în carantină cu coronavirus, fiul cu handicap moare singur în casă

În acest sens, îngrijorarea este mai mare de a obține măști și alte materiale medicale pentru  spitale și personalul medical din zonele de carantină din provincia Wuhan și Hubei, unde a început epidemia. În zonă, multe spitale au raportat lipsa de instrumente medicale și guvernul central din Beijing au decis să trimită ajutor masiv.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.