Coronavirus, în China, câinii trec de la animale comestibile la animale domestice

Luând o decizie fără îndoială istorică și, probabil, în urma urgenței coronavirusului , China a decis să scoată câinii din lista animalelor considerate comestibile și să-i insereze în cea a animalelor de domestice. Acest lucru a fost stabilit de Ministerul Chinez al Agriculturii prin publicarea noii clasificări pe site-ul său web, după ce în zilele anterioare autoritățile orașului Shenzhen au luat deja măsuri pentru a interzice consumul de carne de la câini și pisici .

Decizia a fost luată în încercarea de a stopa consumul de carne de câine încă prezentă în unele provincii chineze și cunoscută în lumea de vest pentru cunoscutul festival Yulin , unde mii de câini sunt sacrificați și mâncați în fiecare an, sub  îngroziți ale mass-mediei europeane, șocațide acest tip de obiceiuri.

Coronavirus, Shenzhen primul oraș chinez care a interzis consumul de carne de pisici și câini

Știrile din China au fost întâmpinate cu entuziasm de Humane Society International, o asociație care se ocupă cu protecția animalelor și care a vorbit despre un „moment de cotitură” în domeniul protecției animalelor din China și în special ai câinilor. Alegerea guvernului chinez se datorează probabil și fricii ( deocamdată complet nefondate ) de o posibilă transmitere a coronavirusului de la câini la oameni. Cei care sunt prinși consumând carne de câine sau pisică pot primi amenzi între 250-3.000  de euro .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.