Coronavirus, în Bulgaria, miniștrii și deputații renunță la salarii

Miniștrii și deputații din Bulgaria au decis să renunțe la salarii, donându-i sănătății publice până la sfârșitul urgenței coronavirusului. Valoarea salariilor se ridică  în jur de 750 de mii de euro.

Un exemplu frumos de responsabilitate și conștientizare din partea guvernului bulgar care, de fapt, a decis să doneze salariul direct sănătății publice, pentru a da putere măsurilor de izolare deja existente. Donarea deputaților se va ridica la aproximativ 1,44 milioane de levier, ceea ce corespunde la aproximativ 740 de mii de euro.

Iată cum se răspândește Covid-19 printr-o simplă tuse: simulare 3D VIDEO

Deși asistența medicală rămâne foarte eficientă pe planul epidemiei, Bulgaria pare să fie acum o țară cu dificultăți grave din punct de vedere economic. Lunea trecută, Parlamentul a votat actualizarea bugetului 2020, adoptând un deficit de 3%. În plus, se estimează o creștere semnificativă a șomajului până la 6,2%, din cauza celor 42.000 de șomeri noi care au fost înregistrați din cauza coronavirusului.

Cu 549 de cazuri confirmate și 22 de decese, Bulgaria rămâne relativ neafectată de pandemie. Cu toate acestea, cu atât mai mult, conștient de propria sa condiție, Bulgaria a decis imediat să pună în aplicare măsuri restrictive rigide, pentru a evita atingerea unui colaps timpuriu ca Italia, Spania și Franța.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.