Coronavirus în Brazilia rata mortalității indigene, de două ori mai mare decât a populației

Departe de spitale și de multe ori cu acces slab la infrastructura de bază, indigenii din Brazilia mor din cauza  Covid-19 într-un ritm alarmant. Acest lucru a fost denunțat de ONG-ul Articulation of Indigenous Peoples of Brazil (Apib), menționând că rata mortalității între cei 900.000 de indigeni brazilieni este dublă față de restul populației din Brazilia.

Potrivit Apib, s-au înregistrat peste 980 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în populația indigenă și cel puțin 125 de victime, ceea ce duce la rata mortalității la 12,6%, față de 6,4% din restul populației braziliene.

Coafeza pozitivă la Covid deschide salonul: risc de infecții pentru mai mult de o sută de persoane

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.