Coronavirus, în Brazilia cimitirele sunt pline: gropi comune în Sao Paulo

Brazilia: O echipă de muncitori au început să sape gropi comune pentru a evita o prăbușire similară cu cea care a avut loc în cimitirele din New York . Este planul lui Bruno Covas, primarul orașului Sao Paulo , cel mai mare și mai populat oraș din Brazilia. În cimitirul din Vila Formosa , cel mai important din metropolă, au fost deja săpate  sute de morminte gata să fie ocupate cu cadavrele provocate de coronavirus. Același scenariu și în Manaus , în Amazon .

„Problema îngropării cadavrelor este o provocare, vrem să fim pregătiți pentru ca oamenii să aibă un mormânt decent ”, a adăugat primul cetățean. Potrivit presei braziliene jumătate din mormintele din Sao Paulo sunt persoane care au murit din cauza Covid-19. Metropola este orașul cel mai afectat de pandemia din Brazilia. Mormintele în masă din Manaus au fost anunțate cu lacrimi în ochi de primarul din Manaus, Arthur Virgilio Neto : „Nu trăim o urgență de pandemie, ci o calamitate naturală ”. Capitala amazoniană are sute și sute de persoane infectate și puține secții de terapie intensivă.

„Ne prăbușim, medicii trebuie să aleagă pe cine să salveze în funcție de vârstă, suntem barbari ” , a spus Virgilio, care a lansat un apel către guvernul Braziliei. “Amazonul are nevoie de ajutor, avem nevoie de voluntari, medici, asistente și echipamente.”

Milano (aproape) ca și New York: o groapă comună pentru morții de coronavirus

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.