Coronavirus: în 2015 China a reușit să îmbunătățească Sars cu un virus prezent în lilieci

Un experiment realizat de o echipă de cercetători chinezi ar fi constatat că prin grefarea proteinei de suprafață a unui coronavirus găsit în liliecii din specia „nas de potcoavă” pe un virus care provoacă Sars la șoareci, a confirmat că proteina poate face un hibrid numai bun pentru a îmbolnăvi  oamenii. Acest lucru este menționat în rezultatele unui studiu publicat în „Nature Medicine”.

În noiembrie  al aceluiași an, Ralph Baric, un cercetător de boli infecțioase la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill, a publicat, de asemenea, un studiu privind eforturile echipei sale de a proiecta un virus prin grefarea proteinei de suprafață a unui coronavirus găsit în lilieci din speciile foarte obișnuite numite . Potrivit revistei „The Scientist” din 16 noiembrie 2015, rezultatele au demonstrat capacitatea proteinei SHC014 de suprafață de a ataca și infecta celulele umane, confirmând îngrijorarea că acest virus – sau alte coronavirusuri prezente la speciile de lilieci – poate fiind capabil atace omul fără să evolueze mai întâi într-un oaspete intermediar.

Oamenii de știință chinezi spun că „coronavirusul a ieșit dintr-un laborator lângă piața Wuhan”

„Dacă virusul ar scăpa, nimeni nu ar putea prezice traiectoria”, a spus Simon Wain-Hobson, virolog la Institutul Pasteur din Paris, în momentul cercetării. Desigur, acest lucru nu înseamnă că Covid-19 derivă din aceste experimente, dar  există și cei care susțin că virusul nu ar fi putut fi produs în laborator, după cum arată un studiu publicat în aceeași revistă britanică „Nature Medicine” în 17 martie.

Conform studiului, originea SARS-CoV-2 ar putea deriva din selecția naturală într-o gazdă animal înainte de transferul zoonotic sau de la selecția naturală la om în urma transferului zoonotic

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.