Coronavirus, imunologii elvețieni anunță că în octombrie vor avea un vaccin

O soluție la situația de urgență creată de răspândirea Covid-19 ar putea proveni de la o echipă de cercetători de la Universitatea Berna . În vară, un vaccin va fi gata pentru testare, iar în octombrie va fi gata pentru a fi făcut  populației elvețiene. Acest lucru a fost declarat de Martin Bachmann , profesor universitar de imunologie în cadrul unei conferințe online cu asociația de presă a Națiunilor Unite.

Bachmann conduce în prezent un grup de experți din diverse universități elvețiene pentru a dezvolta un așa-numit vaccin sintetizat genetic bazat pe particule similare virusului. Aceste vaccinuri – utilizate pentru hepatita B, de exemplu – funcționează prin descompunerea proteinei pe care virusul o folosește pentru a se atașa unei celule. „Planificăm să imunizăm primii oameni în august și apoi să efectuăm o vaccinare în masă în octombrie”, a confirmat Bachmann.

Potrivit expertului, noul coronavirus este stabil din punct de vedere genetic și, spre deosebire de gripă, este foarte probabil să nu necesite mai mult de un vaccin într-o perioadă relativ lungă de timp. “Strategia noastră este să obținem imunizarea cel puțin a întregii populații elvețiene în următoarele șase luni și apoi să începem să producem vaccinul pentru piața mondială. Acesta este un obiectiv ambițios, dar vă asigur că avem șanse bune”, a adăugat el.

Alerta expertului american: „La iarnă va exista un al doilea val de infecții și va fi mai rău decât acesta”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.