Coronavirus: fumatul protejează împotriva Covid-19? Ipoteza unui studiu francez

Fumatul ar putea avea un efect protector împotriva infecției cu Coronavirus: ipoteza a fost prezentată într-un studiu francez efectuat pe un eșantion de persoane care au fost testați pozitiv pentru Covid-19. Această declarație este  împotriva tuturor credințelor științifice de până acum, și anume că fumatul și obezitatea cresc mortalitatea Coronavirusului. Conform rapoartelor agenției France Press, faptul că cercetătorii au decis să investigheze această ipoteză prin teste cu plasturi de nicotină care vor fi efectuate în scurt timp de spitalul parizian La Pitié Salpêtrière.  În Franța din 350 de pacienți cu Coronavirus pozitivi, doar 5% erau fumători.

Potrivit lui Zahir Amoura, profesor de medicină și autor al cercetării  „printre fumători sunt cu 80% mai puțini pacienți cu Covid-19 decât restul populației generale de același sex și de aceeași vârstă”. Amoura  a presupus că „prin fixarea pe receptorul celular folosit și de Coronavirus, nicotina îl împiedică  să se fixeze  blocând astfel intrarea în celule și propagarea în întreg organism. Pentru a demonstra validitatea acestei teze, echipa condusă de Amoura va efectua teste cu plasturi de nicotină cu diferite doze și metode.

Cercetarea a creat în mod evident, o mare perplexitate în rândul medicilor și a oamenilor de știință, deoarece studiile clinice de până acum au indicat că fumul este unul dintre factorii de risc în creșterea mortalității de Covid-19. Pe lângă faptul că dincolo de Coronavirus, fumatul poate provoca numeroase boli și în primul rând cancerul pulmonar.

Coronavirus, fumătorii riscă de 14 ori mai mult: „Este un moment bun pentru a renunța”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.