Coronavirus, fumătorii riscă de 14 ori mai mult: „Este un moment bun pentru a renunța”

Public Health England a lansat avertisment, îndemnând fumătorii să renunțe la fum, deoarece riscă mai mult a se îmbolnăvi de  Covid-19 decât nefumătorii. Cunoaștem bine riscurile legate de contracția Coronavirusului și nimeni nu este scutit de a dezvolta simptome grave în urma infecției , dar există unele persoane care prezintă riscuri mai mari decât altele. Evident, persoanele mai în vârstă și cele care sunt imunosupresate , însă la această listă se adaugă și cei care au obiceiul de a fuma. La nivel mondial există 1,3 miliarde de fumători, iar riscul de a dezvolta simptome severe datorită infecției cu Covid-19 este de 14 ori mai mare.

Statistica terifiantă, bazată pe studiile efectuate la Wuhan , a fost distruită public de profesorul John Newton , director al Departamentului pentru îmbunătățirea sănătății din Healt Anglia. Expertul a explicat: „În combinație cu pandemia Covid-19 fără precedent, nu există o oportunitate mai bună de a renunța la fumat. Nu numai pentru sănătatea ta, ci și pentru a-i proteja pe toți cei din jurul tău. De asemenea, ar fi util pentru a reduce presiunea asupra sistemului de sănătate ”.

O infirmieră româncă a murit în Italia: Elena Nițu Rodica a pierdut lupta cu COVID-19

Profesorul se referă la statisticile Coronavirus din studiile lui Wuhan care arată că fumătorii prezintă un risc de 14 ori mai mare decât alții de a dezvolta simptome care pun viața în pericol. Acest lucru se datorează faptului că plămânii sunt deja slăbiți de fumatul zilnic și, odată ce virusul  a intrat în criculație plămânii celor care nu fumează sunt atacați mai ușor.   Din acest motiv,  Public Health England  au făcut apel la companiile de tutun, cerând ca cel puțin pentru această perioadă să reducă producția de țigări și tutun.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.