Coronavirus, Franța intenționează să elibereze 6.000 de deținuți

Până la șase mii de deținuți ar putea fi eliberați mai repede din închisorile franceze pentru a reduce riscul de infecție din cauza supraaglomerării închisorilor în timpul epidemiei de coronavirus. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Justiției, Nicole Belloubet, explicând că măsura ar trebui să privească prizonierii care mai au mai puțin de două luni de stat în peniteniciar și care ar putea completa pedeapsa în arest la domiciliu.

Deținuților cu mai puțin de șase luni se vor putea trasforma pedepsele comutate pentru munca socială. În plus, deținuții care mențin o conduită bună în timpul focarului s-ar putea confrunta cu o pedeapsă redusă de două luni.

Citește și Coronavirus Franța, 22 de mii de infectați și 1.100 de decese. Peste 1.000 de bolnavi sunt în stare gravă la Paris

“Estimăm că între  cinci mii și șase mii de deținuți ar putea beneficia de aceste măsuri”, a spus Belloubet, precizând că nu vor exista reduceri de pedeapsă pentru cei condamnați pentru infracțiuni de terorism, violență în familie și alte infracțiuni grave. Peste jumătate din cei peste 70.000 de deținuți francezi sunt reținuți în închisorile supraaglomerate, potrivit datelor oficiale din ianuarie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.