Coronavirus, Franța închide baruri și restaurante: „Dar vom merge la vot”

Față de „o accelerare a răspândirii coronavirusului și a creșterii persoanelor în terapie intensivă”, „am decis până la o notificare suplimentară să închidem toate locurile publice neesențiale de la miezul nopții: restaurante, cafenele, cinematografe , discotecile “. Acest lucru a fost anunțat de premierul francez, Edouard Philippe, în cadrul unui discurs după ce a observat „că măsurile anunțate anterior nu au fost respectate suficient”.

„Lăcașurile de cult vor rămâne deschise, iar ceremoniile vor fi amânate”, explică Philippe . “Toate magazinele, cu excepția celor esențiale, vor rămâne închise. Alimentările , băncile, benzinăriile, tutungeriile, farmaciile vor rămâne deschise . Transportul public urban va funcționa normal. “,

“Am solicitat Comitetului Științific care a confirmat că prima rundă a alegerilor administrative programate pentru mâine ar putea fi realizată așa cum este planificat, păstrând distanțele și acordând prioritate persoanelor în vârstă. Deci, mâine alegerile sunt programate în mod regulat”, a continuat Philippe. “Sunt sigur că francezii vor demonstra calm, civilitate și capacitate de a respecta regulile care există pentru securitatea și sănătatea tuturor dintre noi mâine.”

Citește și VIDEO / România a decretat stare de urgenţă! Anunțul făcut de Iohannis

În Franța s-au înregistrat 12 decese și 838 de infectați în mai mult de 24 de ore, astfel că bilanțul a ajuns la 4.499 de cazuri pozitive și 91 de decese. Este ceea ce raportează Ministerul Sănătății francez. Directorul general al Tansalpine Healthcare, Jerome Salomon care a anunțat „faza 3” a epidemiei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.