Coronavirus, Franța extinde starea de urgență până la 24 iulie

Franța extinde starea de urgență, din cauza Coronavirusului, până pe 24 iulie, a anunțat guvernul transalpin sâmbătă, 2 mai. Prin urmare, Franța, contrar a ceea ce s-ar fi putut crede, confirmă starea de urgență pentru sănătate până la 24 iulie. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Sănătății, Olivier Véran

„Ar fi prematur , deoarece sunt demonstrate riscurile unei reveniri la epidemie în cazul unei întreruperi bruște a măsurilor în curs de desfășurare”. Luni, 4 mai, Parlamentul francez va examina un proiect de lege pe această temă.

Născut în plină pandemie, părinții își numesc bebelușul Ciro Covid

Franța  a înregistrat 218 de decese. Numărul total de victime din țară se ridică astfel la 24.594. Cifrele de deces sunt în scădere față de 30 aprilie, când au fost anunțate 289 de victime. Țara este în blocaj până la 11 mai, data după care va avea loc redeschiderea treptată a grădiniței și a școlilor primare, dar „în mod opțional”. Școala medie, pe de altă parte, va putea redeschide începând cu 18 mai, iar în ceea ce privește liceele, va trebui să se aștepte decizia la sfârșitul lunii.

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.