Coronavirus Franța: 3.500 de persoane la mitingul de ștrumfi, în ciuda interdicției

Deși Franța este a doua țară europeană , după Italia la numărul de infecții din coronavirus , mii de oameni îmbrăcați în ștrumfi nu au renunțat la adunarea lor obișnuită. Toate acestea contravenind dispoziției autorităților care a interzis organizarea de demonstrații cu peste o mie de participanți.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 7 martie 2020, în Landerneau , Bretania unde au participat aproximativ 3.500 de persoane îmbrăcate în albastru ca personaje de benzi desenate belgiene. Scopul lor a fost să bată recordul mondial al prezenței, depășindu-l pe cel din anul precedent la Berlin, care număra 2762 de persoane.

Și au făcut ceea ce au dorit în ciuda avertismentelor din partea autorităților de sănătate și ale guvernului. Franța are 1191 de cazuri confirmate de coronavirusuri și Consiliul de Securitate Națională a decis să interzică mitingurile cu peste o mie de persoane. Adunările de oameni sunt, de fapt, ocaziile în care virusul are posibilitatea să se răspândească mai ușor, dar ”ștrumfii” nu păreau îngrijorați în acest sens.

Citește și Coronavirus, Franța: 21 de decese și peste 1.200 de cazuri

„ Este mai important pentru noi să înregistrăm acest record. Coronavirusul nu este atât de grav .Îl vom ștrumfa ” , a spus cineva reporterilor.

Inutile să spunem, săruturile, îmbrățișările și strângerile de mână care au fost …iar distanța între persoane obligatorie de 1 metru nu a fost nici măcar luată în considerare. Toate lucrurile pe care autoritățile medicale au sfătuit zile întregi pentru a limita circulația infecției și pe care, evident, cetățenii nu au înțeles-o deloc.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.